Разширение на Делфинариума

Семейството на делфините се увеличава почти ежегодно. Ето защо разработихме оригинален инвестиционен план за бъдещо разширяване на жизненото им пространство. Готов е вече идейният проект и е избран подходящият терен. В строителството ще бъдат вложени над 2 млн. евро.
 
Част от проекта е да бъде изграден специален басейн за раждане и отглеждане на малките, както и санитарен басейн, с възможност за временна изолация на заболелите. Предвидена е и възможност за близък терапевтичен контакт с делфините, който е със световно доказан резултат при редица заболявания – възстановяване след претърпян инсулт, деца с аутизъм и др. Допирът до делфин носи радост и успокоение, а с ведрият си характер могат да изкарат усмивка дори на най-намръщеното лице.

Лео и Бианка – тюлените, които раздават целувки, също ще получат разширение по новия проект. Научихме, че младата двойка също работи по увеличаване на своето семейство и можем да очакваме новини и от тях...
 
Проектът ще се реализира върху собствен парцел от 2.7 дка, непосредствено до настоящата сграда, като застроената площ ще бъде само 500 кв.м., с цел запазването на облика на Морската градина. Предвиждат се и много други изненади за най-малките фенове на Делфинариума, но засега ще бъдат запазени в тайна.

В реализацията на амбициозния проект са ангажирани най-добрите архитекти и специалисти за такъв тип специфично строителство. 
Имаме желание и готовност да инвестираме и в осигуряване на по-голям брой паркоместа за почитателите на делфините, но поради локацията и рестрикциите в Морската градина се нуждаем от подкрепа и разбиране от общинските органи, така че заедно да намерим решение на този казус.

Обратно